Skip to content

Сух монтаж на капаци

Сух монтаж на капаци

При извършване на цялостни и частични покривни ремонти, ние завършваме проекта със сух монтаж на капаци с цени на линеен метър. В цената са включени материали и труд. Тази дейност може да се изпълни и като отделна услуга на новоизградени или вече функциониращи покриви. Фирмата ни залага на изцяло нов подход при покриване на билата, при който отпада нуждата от често възстановяване на изронения хоросан.

Какво представлява сухото монтиране на капаците?

Сухият монтаж на капаците на скатен покрив се различава от традиционния по това, че при него не се използва хоросан за тяхното подмазване. Вместо това ние използваме специална билна летва 5/4, върху която полагаме самозалепваща лента с алуминиево фолио. Фолиото защитава дървесината от агресивната външна среда.

Основен и най-отговорен момент е определянето на разстоянието между върха на билото и горните летви. Това се прави от опитни специалисти в нашия екип, за да се избегнат всички грешки, които биха довели до асиметрия в покривната конструкция. Следващата стъпка в тази операция е монтажът на билната летва.

Особеното при сух монтаж на капаци е поставянето на специално фолио върху билната летва. Това фолио има от долната си страна две хартиени ленти, които се отлепят, след което фолиото се залепва към керемидите. Когато керемидите са предварително почистени, фиксацията на фолиото е здрава и надеждна.

Фиксирането на капаците се извършва с помощта на скоби и винтове. Този метод е по-сигурен и надежден от традиционното подмазване с хоросан. За целта се използват материали, които са пригодени за работа в агресивна среда. Крепежните елементи са устойчиви на корозия, UV лъчи и големи температурни амплитуди.

Когато капаците бъдат трайно фиксирани, на билото се поставя специален капак, така нареченият „тройник”. Той се фиксира посредством гвоздеи и придава завършен и естетичен вид на покрива. Извършеният с качествени капаци за покрив сух монтаж запазва здравината на покривното съоръжение и предотвратява появата на течове по билата.

Потърсете ни

Не отлагайте важните ремонти. Консултирайте се с нашият екип за повече информация.

Адрес

София, България

НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН ЗАПИТВАНЕ ЗА ОГЛЕД

Кои са предимствата на сухия монтаж на капаците?

Новите методи на работа и материали, възприети в строителството, имат за цел да облекчат работата на изпълнителя, като преди всичко осигуряват по-дълъг експлоатационен живот на покривните конструкции. Нововъведенията не са просто каприз, а плод на прогреса, който не подмина и покривните ремонти.

Въпреки появата на нови покривни покрития, керемидените покриви се запазват като стандарт в нашата страна. При тяхното изграждане и ремонтиране е важно върху билата и на местата, където се срещат скатовете да се поставят капаци. Те защитава подпокривното пространство от влагата, която лесно би могла да проникне в участъците, където се срещат редовете с керемиди.

Основно предимство на сухото монтиране е бързината на изпълнение на операцията. Намалено е също физическото усилие, тъй като отпада нуждата върху покрива да се изкачва гипсовата смес, използвана за залепване на детайлите. Също така се елиминира образуването на конденз, тъй като се осигурява по-добра вентилация на покрива.

С този метод на поставяне на капаци на покрив няма да се налага на всеки няколко години да наемате майстор или бригада за ново подмазване на капаците. Варовият разтвор, използван масово до скоро е неустойчив на агресивна среда. Предлагаме ви една перфектно изпълнена услуга на много достъпна цена, така че можете да се свържете с екипа ни за оферта още сега.