Skip to content

Редене на керемиди и пренареждане на покрив

редене на керемиди и пренареждане на покрив цена

Една от често търсените ремонтни операции по керемиден покрив е пренареждане на керемиди. Това е услуга, от която клиентите ни остават изключително доволни, тъй като им позволява да повишат здравината на покривното съоръжение, като елиминират нуждата от основен ремонт. Цената на услугата е достъпна както за частни собственици, така и за корпоративни клиенти. Изпълняваме я с нужното внимание и отговорност.

Необходимо ли е пренареждането на керемидите?

За болшинството собственици на къщи е непонятно защо е нужно керемидите да се пренареждат. Истината е, че това е много важна операция, която трябва да се извършва най-малко на всеки 5 години. Услугата може да се разглежда като профилактика, при която се проверява моментното състояние на покривната конструкция и своевременно се отстраняват дребни повреди.

Истината е, че при редене на керемиди се установяват редица нередности в изграждането, особено на по-стари покриви. Най-често се сблъскваме с липсата на мушама или изолационна мембрана, което компрометира здравината на съоръжението, увеличава топлинните загуби през отоплителния сезон и застрашава помещенията на последния етаж от евентуални течове.

Неслучайно в услугата е включено полагане на паропропусклива мембрана под керемидите. Дори при съществуваща изолационна покривка, може да се окаже, че състоянието ѝ е твърде лошо и е необходимо тя да бъде заменена с нова. Този вид ремонтни работи включват списък с различни дейности, които се извършват само при необходимост.

Като цяло услугата пренареждане на керемиди е с ниска цена, защото не се налага цялостна подмяна на старото покривно покритие с ново. Основна цел на тази операция е да се заменят спукани и счупени керемиди, както и да се възстанови правилната позиция на цигли, разместени от ураганни ветрове или тежки маси сняг.

Какви проблеми могат да се открият при пренареждане на керемидите?

Често се налага да убеждаваме клиентите, че профилактиката е ключът към здравия и надежден керемиден покрив. Обикновено хората се колебаят дали да се възползват от тази достъпна услуга, поради притеснения за мащабите на финансовите разходи или от нежелание да се стартира една „ненужна”, според тях ремонтна офанзива.

Практиката ни е доказала, че дори на вид запазени съоръжения страдат от скрити проблеми, които с времето само ще се задълбочават. Ако днес откажете да бъде извършена експертна проверка на състоянието на вашия покрив, много скоро може да ви се наложи да ни потърсите по спешност.

Нередностите, които откриваме и своевременно отстраняваме при повторно редене на стари керемиди включват:

  • Липса на изолационна мембрана;
  • Спукани, счупени и разместени керемиди;
  • Гниене по дървената конструкция – летви, дъски, колони;
  • Скрити течове;
  • Разместени капаци по билата;
  • Изгнили обшивки на комини и люкове;
  • Течове и запушвания на водосточната система (улуците).

Не бива да се неглижира нито един от изброените проблеми, а решаването да се отлага за по-подходящ период във времето. При извършване на тази услуга, екипът ни пристига оборудван с необходимите инструменти и материали за своевременното отстраняване на всички дефекти. Крайната цена на услугата се формира на база извършените дейности и вложените материали. Даваме 15 години гаранция за качеството на работа и материалите.

Потърсете ни

Не отлагайте важните ремонти. Консултирайте се с нашият екип за повече информация.

Адрес

София, България

НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН ЗАПИТВАНЕ ЗА ОГЛЕД

Каква е процедурата?

Ако искате да заявите желанието си да ни наемете за редене на керемиди, възползвайки се от ниската цена на тази услуга, свържете се с екипа ни, като направите онлайн запитване чрез фирмения ни уебсайт или се обадите по телефона. Ценова оферта ще ви бъде предоставена след безплатен оглед на място, за да се запознаем със състоянието на покрива и набележим местата, нуждаещи се от специално внимание.

След оглед на място, можем да посочим приблизителна цена на услугата. Цената обикновено варира в диапазон +/- 10%, тъй като при изпълнение на ремонтните могат да възникнат усложнения или да се разкрият повреди, които не е било възможно да се установят при първоначалния оглед.

След като клиентът се съгласи с цената и сроковете за изпълнение на услугата, се пристъпва към подписване на договор за предоставяне на услуга по пренареждане на покрив, съобразно договорената цена. В договора се вписват срокове за стартиране и завършване на ремонтните работи, като също се посочват материалите, с които ще се работи.

Последният етап включва издаване на обекта. След приключване на ремонтните работи, обектът се издава на клиента, който може да направи обстойна проверка и да се увери лично в качеството на услугата. Гаранции се дават при издаване на завършения обект. В своята дейност се ръководим изцяло от принципите за коректност и комуникативност, в което вече са се убедили стотици наши доволни клиенти.

Защо да ни се доверите?

 Покривът, съвместно с основите, са двете най-критични точки в конструкцията на всяка сграда. От тях зависи нейната устойчивост на природни катаклизми и като цяло – експлоатационният ѝ живот. Операцията по редене на цигли трябва да се изпълни с нужната отговорност и внимание към всеки детайл. Това може да се постигне само от квалифицирана професионална бригада, специализирана в ремонт на покриви.

Цените ни за пренареждане на покрив са изключително ниски, но качеството на услугата е достатъчно високо, за да ни се доверите напълно. Не забравяйте: тази операция трябва да се извършва редовно, за да избегнете по-сериозни повреди, които ще ви костват повече време и повече пари. Свържете се с нас още сега!