Skip to content

Монтаж и поставяне на поцинковани улуци

монтаж и поставяне на улук

В дългия списък с професионални услуги, предлагани от нашата компания, важно място заемат дейностите по монтаж на улуци. Тази операция присъства при почти всеки покривен ремонт, а много често е поръчвана и като отделна услуга. Монтажът на водосточна система от поцинковани профили се извършва качествено и отговорно от майсторите в нашия екип, за което фирмата ни предоставя гаранция 15 години.

Правилен разчет на дренажната система

Компанията ни предлага професионален монтаж на улуци на конкурентна цена, като важна част от дейността ни е създаването на проект на дренажната система. Такъв по правило се изготвя още на етап строителство на нови сгради, но той е задължителен и при извършване на ремонтни работи на покриви, които са в процес на експлоатация.

Предварителното планиране на улучната система ни позволява да направим точни изчисления на всички детайли, като същевременно ни дава възможност да изберем правилния дизайн. Улуците имат задачата да защитят покрива, фасадата и основата на всяка сграда от негативните ефекти на валежите. Ето защо е изключително важно да се извърши професионален монтаж на поцинковани улуци.

Изключително важен момент е изборът на материала на улуците. При съвременните материали експлоатационният живот варира от 5 до 100 години, но ако системата е инсталирана неправилно, тя може бързо да излезе от строя, дори ако компонентите са качествени и дълготрайни.

Потърсете ни

Не отлагайте важните ремонти. Консултирайте се с нашият екип за повече информация.

Адрес

София, България

НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН ЗАПИТВАНЕ ЗА ОГЛЕД

Задачи при проектиране на водосточната система

За да се изчисли правилно необходимото количество материали за дренажната система, трябва да бъде разгледан дизайнът на конструкцията, както и нейната структура. По-специално, общата площ на покрива и всяко от неговите била ще бъдат взети под внимание поотделно. Според получените измервания се определя необходимата проходимост на покривната дренажна система, диаметърът на тръбите и размерът на улука.

Следващата стъпка включва изготвянето на предварителен план за разположението на дренажните елементи – така нареченият монтаж на улук. Той ще определи последователността на работата, броя на компонентите и тяхното приблизително местоположение. Също така е важно да се избере правилния материал, от който ще бъдат направени улуците.

Изборът на материала не е лесен поради големия брой варианти на съвременния пазар. В по-голяма степен това зависи от общия вид на сградата и чувството за естетика на нейния собственик. По отношение на експлоатационния живот евтините пластмасови улуци са по-нетрайни от металните. Освен това е малко вероятно да изглеждат хармонично в комбинация керамични керемиди или метални покриви, като мед.

Компонентите на водосточната система включват както основни детайли, така и допълнителни укрепващи и носещи аксесоари. Сред тях можем да изброим: скоби, изпускателни тръби (вертикален улук) и водосборни казанчета. Аксесоарите обикновено са включени в цената на системата и същата се таксува като комплект.

Материал на водосточната система

Конструкцията на водосточните системи търпи непрекъснато усъвършенстване и днес при търсене на фирма за монтаж улуци клиентите се фокусират не само върху възможните цени, но и върху материалите на самите детайли. В производство бяха въведени устойчиви на корозия материали, така че върху покривите на сградите можем да видим метални улуци от няколко основни типа, всеки от които има своите предимства и недостатъци.

Улуците могат да бъдат изработени от:                                                   

Поцинкована стомана

Тяхното търсене се обяснява с относително ниската им цена. До скоро животът на такъв дренаж беше около 7 – 10 години, като не липсваха и други недостатъци. При нарушение на защитния слой, се забелязваха участъци, покрити с ръжда. Също така проблем имаше и с теглото на улуците и нивата на шум по време на валежи.

Производителите успяха да премахнат някои от недостатъците и да увеличат експлоатационния живот на поцинкования улук чрез нанасяне на антикорозионно покритие върху галванизираната стомана. Улучните системи станаха по-тихи и по-красиви (могат да бъдат съобразени с цвета на покрива), а срокът на експлоатация бе увеличен до 10-15 години.

Тук обаче е важно самата операция по поставяне на улуци да се извърши много внимателно. Повредата на полимерния слой поставя началото на увреждане на водостока, което много скоро ще доведе до нуждата да се направи частична или цялостна подмяна. При работа с този материал, екипът ни се съобразява с неговите особености.

Мед

Много малко хора се осмеляват да поръчат поставяне на улуци от мед, заради солената им цена. Цената е обаче напълно оправдана, защото бакъреният улук има експлоатационен живот от 150 – 200 години. Той е устойчив на износване и различни агресивни въздействия, а в същото време теглото му е по-ниско от това на поцинкования.

Улуците от мед не само ще изпълнят добре защитната си функция, но и ще бъдат чудесна декорация за съответното здание. Има само един нюанс, който е важно да се вземе предвид.Медта не може да се комбинира с алуминий и стомана.Когато тези метали влязат в контакт, възниква химическа реакция, в резултат на която се поврежда медният детайл.

Поради това, монтиране на улуци от мед се прави само върху къщи с медни покриви, керамични керемиди и плочи от шисти. В същото време крепежните елементи също трябва да са медни. Избирайки скъп метален дренаж, не трябва да пестите от скобите.

Цинк-титан и алуминий

Улуците от цинк-титанова сплав ще запазят доброто си състояние повече от век, но само при липса на контакт с мед и поцинкована стомана, непокрити с полимери. Сред плюсовете им може да се отбележи завидната устойчивост на атмосферни агресивни влияния. Сред минусите – взискателни по отношение на поддръжката и склонни към разширяване при нагряване.

Все повече собственици на частни къщи и бизнес сгради търсят фирма за поставяне на улуци, която работи с алуминий. Алуминият е лек метал, който не е придирчив към метеорологичните условия и без никакви проблеми служи до 50 години. Негативът е, че такива системи са доста скъпи. Обикновено клиентите избират материала с най-добро съотношение между качество и цена.

Особености на монтажа на улучната система

Фирмата ни предлага висококачествен монтаж на поцинковани улуци на разумни цени. Макар изборът на материала да е от изключителна важност, добрата работата на системата зависи основно от качеството на изпълнение на монтажа. Ето защо препоръчваме за тази задача да потърсите опитен и квалифициран изпълнител.

Съществуват няколко основни правила при слагане на улуци, които са валидни за всички метални водосточни системи. На първо място системата трябва да се сглобява на принципа „отгоре надолу“. Първо се монтират улуците и водосборните казанчета, а след това вертикалните тръби.

При изграждане на нови покриви, операцията по слагане на улуци се изпълнява преди полагане на покривното покритие, като се използват дълги скоби. Ако покривът е вече покрит, монтажът се извършва с помощта на по-къси скоби. Улукът се поставя на 2,5 cm под условната линия на продължението на склона. В този случай надвесът на корниза трябва да припокрива таблата с около една трета от ширината.

Самонаети майстори, които предлагат слагане на улуци на по-ниски цени, често не изчисляват правилно разстоянието между водосборните казанчета. Правилото е на всеки 10 метра от улука да има по едно казанче. По посока на казанчетата трябва да има наклон, така че водата да се оттича своевременно, без да образува заблатяване.

Защо да поверите монтажа на улуците на нас?

Смело можем да заявим, че сме най-добрата бригада, специализирана в монтаж на метални улуци. Тази дейност се изпълнява от опитни и квалифицирани специалисти с голям брой перфектно реализирани проекти зад гърба си. Работим с най-добрите материали, което ни позволява да дадем 15 години гаранция на улучната система, изградена от нас.

Не се колебайте да се свържете с нас още сега, възползвайки се от изгодните ни цени за поставяне на улуци. Ще ви предложим най-разумна оферта, в която са включени всички монтажни операции, както и цените за материали. От нас ще получите коректност, стриктно спазване на договорените срокове и работа, изпълнена по европейски стандарт.