Skip to content

Хидроизолация на покрив

хидроизолация на покрив цена

Полагането на хидроизолация на покрив е една от най-отговорните задачи, поради което е редно услугата да бъде извършена от опитни специалисти. Тъй като основен метод за изпълнение на тази операция е газопламъчното залепване, е изключително важно да се следват всички указания за безопасност. Цената на услугата е достатъчно достъпна, за да я поверите на доказаните професионалисти в нашия екип.

Особености при защитата от влага на скатни и плоски покриви

Покривът е един от структурните сградни елементи, който е най-уязвим на въздействието на влагата. От една страна той е изложен на валежи отвън, а от друга, поема изпаренията от вътрешните помещения. Това задължава собствениците на сгради да потърсят добра фирма, специализираща в изграждането на хидроизолация на покриви в София, която да избере най-доброто решение за техния обект.

Хидроизолационна мембрана се използва както на плоски и скатни покривни конструкции, така и на съоръжения със сложна конфигурация. При полагането върху скатни покриви, изолацията се монтира с припокриване през билото. Плоските съоръжения, за разлика от скатните, могат да се използват като открита тераса, поради което мембраната може да се монтира върху повече или по-малко твърда основа.

Когато се работи на покрив със сложна конфигурация, е важно да се покрият всички склонове и первази с мембрана, като се монтират отделни парчета нетъкан текстил с припокриване. Казаното до тук идва да покаже, че инсталирането на хидроизолация на покрив при разумна цена е важно да се извърши професионално.

Според начина на нанасяне, хидроизолационните материали могат да се разделят на няколко групи:

  • Обмазващи се: това е така наречения Мастик, изготвен на базата на сухи строителни смеси;
  • Залепващи се: водоустойчиви ролки и листи, които се фиксират с помощта на мастик и синтетични лепила;
  • Боядисващи се: битумно-полимерни лакове и бои;
  • Мазилки: покритие от портланд цимент и кварцов пясък, което намалява порьозността на материала;
  • Инжектиращи се: вискозни полимерни и битумни материали, инжектирани в шевове и пукнатини;
  • Монтируеми: защитни екрани от бетон и рогозки от пенополистирол, пенополиетилен, полимерни фолиа или геомембрани.

Нашата компания извършва полагането на хидроизолация за покрив посредством газопламъчно лепене. Този метод се прилага както върху скатни, така и на плоски покриви, като за целта се използват различни видове изолационни покрития с посипка – SALABO полиестер 4мм и NOVAGLAS 4.5мм.

Потърсете ни

Не отлагайте важните ремонти. Консултирайте се с нашият екип за повече информация.

Адрес

София, България

НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН ЗАПИТВАНЕ ЗА ОГЛЕД

Гипсовите материали се използват по-често за хидроизолиране на основи, подове и стени, така че не са много подходящи за покриви. Инжекционната хидроизолация е доста трудна за монтаж и обикновено се използва при ремонт и реставрация, а не при строителство. От друга страна, хидроизолацията, която се полага чрез обмазване, лепене и боядисване, предпазва ефективно покривите от влага.

В същото време обмазващата се изолация за покрив е с експлоатационен живот около 5 години. Битумът, на базата на който се произвежда, губи пластичност и се разрушава с течение на времето. Продуктите във вид на боя трябва да се нанасят на няколко слоя, което е бавен и скъп процес. Животът им също не е повече от 5 години.

Мембраната, която се инсталира под въздействието на висока температура, може да се определи като най добрата хидроизолация за плосък покрив. Тя се полага на няколко слоя, като преди нанасяне, основата трябва да се изравни и изглади. Това е оптимално решение от гледна точка на дълговечност, цена и лекота на употреба.

В някои случаи монтираната при ремонт на покриви хидроизолация е под формата на влагоустойчива мембрана и полимерно фолио. Това е многослойна система, която не губи свойствата си под въздействието на слънцето или температурните промени. В същото време тя действа като бариера срещу парата, осигурявайки нормална вентилация на покривното пространство и помагайки за премахване на точката на оросяване не само от помещенията, но и извън покривната конструкция.

Характеристики на битумно-полимерната покривна изолация

Битумно-полимерната хидроизолация на покрив, изработена от специалистите на нашата компания в София, ще осигури на всяка сграда надеждна и трайна защита срещу проникване на атмосферна влага. Нашият екип е отлично запознат с всички етапи от изграждането на покриви, следвайки винаги установените технологични процеси.

Освен това, използването само на сертифицирани строителни материали и специализирано оборудване, ни позволява да гарантираме високото качество на резултата от покривните работи. Всички работни операции и тяхната последователност се контролират от компетентни майстори с богат професионален опит, което позволява да се избегнат грешки и небрежност.

Рулонните битумно-полимерни мембрани са оптимален вариант за хидроизолация на плосък покрив и са с изгодни цени. Материалът представлява устойчива гъвкава мембрана, покрита от двете страни с битумен слой, към който са добавени различни компоненти (модификатори) за придаване на необходимите свойства.

Външната повърхност на битумно-полимерния материал е покрита с декоративен слой (например базалтова посипка). Най-често дебелината на битумно-полимерния материал за покривна изолация е 3 – 5 mm, което ни позволява да положим само 1 – 2 слоя, за да постигнем необходимата влагозащита и здравина.

Трябва да се има предвид, че полагането на битумно-рулонна хидроизолация за покрив е на достъпна цена, но операцията може да се изпълни само ако неговият наклон е по-малък от 25 °, в противен случай повишаването на температурата през лятото може да доведе до смъкване на материала поради омекване на битумния лепилен слой.

С добавянето на полимерен компонент в състава на мембраната се постигат няколко важни цели: увеличаване на пластичността и еластичността, устойчивост на пукнатини, разширяване на работния температурен диапазон, намаляване на температурата на крехкост, повишаване на температурата на омекване, увеличаване на експлоатационния живот на покритието. Монтажът на битумно-рулонния филм се изпълнява чрез нагряване с газова горелка.

Работни дейности по полагане на битумно-полимерни хидроизолации

Преди да се пристъпи към инсталиране на хидроизолация на плосък покрив, е необходимо да се проверят наклоните и равномерността на основата. При наличие на контра наклони и вдлъбнатини, същите трябва да бъдат коригирани с цименто-пясъчна замазка. След достигане на необходимата форма, покривната повърхност се грундира.

След като грундът изсъхне, върху повърхността на покрива се разточват битумно-полимерните ролки за маркиране и изрязване в необходимата форма. В този случай е необходимо да се вземе предвид припокриването на съседните ленти. Ширината на припокриването е около 100 mm. След разгъване и нагласяне на 5 – 7 ленти се пристъпва към техния монтаж.

Един от начините за полагане на битумно-полимерна изолация на покриви е залепването на единия край на всички положени ленти. След това те се навиват на ролки, които впоследствие се залепват към основата на покрива с помощта на горелка или специални лепила. Ролките се развиват бавно и се притискат.

При нагряване е необходимо да се следи за образуването на дебел слой от разтопен битум в местата на застъпване на листовете. Само при навиването на материала на ролка е възможно да се полага покривното покритие. Човекът, работещ с горелката трябва да бъде пред разточваната мембрана и да контролира формирането на плътен изолационен филм.

Особено внимание трябва да се обърне на участъците с променлив наклон и на връзките. Пластичността и мекотата на битумно-полимерното покритие улеснява изрязването и оформянето на различни пространствени конфигурации. Въпреки това, използването на готови рула от производителя позволява да се постигне максимално качество и отлична естетика.

Специфични особености при полагане на изолацията

При монтаж на изолация на плосък покрив материалът се подлага на високотемпературно въздействие. При продължителното излагане на високи температури може да се разрушат полимерните връзки и структурата на материала, което ще го прави крехък. За да се намали времето за топене на долната повърхност на битумно-полимерния филц, той е фабрично профилиран.

Това увеличава топлообменната площ и модифицираният битум преминава по-бързо във вискозна фаза. По този начин се изключва прегряване и повреда на покривния материал по време на монтажа. В допълнение, тази технология допринася за спестяване на гориво и работно време.

Периодът на експлоатация на покривните изолации, изработени от битумно-полимерни материали, е свързан с компресионни и контактни натоварвания върху тях. Те могат да доведат до деформация на покритието и загуба на целостта му. Следователно изборът на вида на покривния материал и технологията на неговото инсталиране зависи от условията на експлоатация на покрива.

Освен това трябва да се вземат предвид редица фактори, при които работи битумно-полимерната изолация на покрив, наред с нейната цена. Това са: интензитет на ултравиолетовите лъчи, течни агресивни среди (вода, масла) и цикличните температурни и влажни въздействия.

Хидроизолацията на покрива – гаранция за доброто състояние на цялата сграда

Ако не потърсите навреме добра фирма за ремонт на покриви и хидроизолация в София, то в не съвсем далечно бъдеще ще трябва да отделите средства за скъпи и сложни ремонти. За добра хидроизолационна система е необходимо да се помисли още на ниво проект на ново строителство, но не е изключено защитата да се осигури и на вече функциониращи сгради.

Зле инсталиралираната хидроизолация без посипка също не е добро решение. В старанието си да икономисат средства, много стопани използват некачествени материали или наемат неквалифицирани хора за изпълнение на задачата. Такова решение би могло да причини глобално увреждане на цялата сграда.

В зависимост от особеностите на обекта, за изолиране на покривни конструкции се използват различни материали, например мастик, който е идеален за запечатване на шевовете. Използват се и проникващи смеси, които осигуряват добра влагоизолация на фугите в бетонни конструкции. Изолацията може да се нанесе чрез обмазване, но нашата компания предпочита по-надеждните и дълготрайни решения.

Рулонните хидроизолационни материали се произвеждат на базата на фибростъкло, полиестер или стъкловлакно. Те са най-често използвани за осигуряване на хидроизолация на покрив на панелен блок. Обикновено се използва не един, а няколко хидроизолационни материала, които се допълват добре, осигурявайки максимална защита от влага.

В съвременното строителство има два начина за осигуряване на надеждна хидроизолация:

Пълно фиксиране на хидроизолационния материал – в този случай битумът е напълно залепен върху цялата конструкция наведнъж, докато ролката постепенно се развива и полага чрез газопламъчно лепене върху покривната повърхност.

Частично полагане на хидроизолация на покрив – за да се осигури запечатване на нарушения в изолацията, битумната мембрана бива частично заварена към подлежащата на изолиране покривна повърхност. В този случай трябва да се вземат предвид всички изпъкналости върху основата. Покритието трябва да бъде залепено около периметъра.

Една добре обмислена, проектирана и монтирана хидроизолационна система може да издържи много години. Но за да се осигури издръжливостта на такова покритие, трябва да се спазват някои правила по време на инсталирането. Например, при частично фиксиране на изолационния материал, работата трябва да започне от долния ръб на покрива, от зоните, които са най-близо до улуците и покривните склонове. Това ще даде допълнителна гаранция за надеждността на изолацията.

Най-често покривната хидроизолация включва използването на нагреваеми ролкови материали, които са перфорирани от едната страна. При газопламъчно лепене перфорацията изчезва и това служи за регулиране на температурата на нагряване на горелката за оптимална работа с този материал.

Най-често при изграждането на еднофамилна къща, дори в случаите, когато сградата е построена на любителски начала, покривът трябва да се монтира от професионалисти с богат опит. Изискването се дължи на факта, че покривът е най-важният елемент, който трябва ефективно да издържа на всякакви климатични условия.

Добрите строителни бригади, каквато безспорно е нашата, задължително формират услугите си като ремонт на покриви и хидроизолация. Това са две отделни операции, които обаче почти винаги се провеждат паралелно. Ремонтът може да включва само хидроизолиране на покривното съоръжение, но може да касае съвсем друг вид дейности, част от които е и влагоизолирането на покрива.

В изолирането на покрива срещу влага задължително участват опитни професионалисти. Това се дължи не само на познаването на работата в детайли, но и на използването на специализирано оборудване, каквото е неизгодно да се закупи за лична употреба. При пълно спазване на всички технически изисквания по време на монтажа, хидроизолацията може да издържи точно толкова дълго, колкото цялата покривна система.

С какви материали работим?

Изолацията на покривни съоръжения се извършва с помощта на висококачествените рулонни мембрани SALABO Полиестер и на италианската компания NOVAGLASS. От тях зависи не само високото качество на ремонта, но и лекотата на неговото изпълнение. Затова фирмата ни предпочита да работи с тези материали при ремонт на покриви с хидроизолация.

NOVAGLASS е компания, поставена в челните редици на производителите на хидроизолационни мембрани от битум/полимер, стартирала своята дейност през 1983 г. Благодарение на дългогодишния си опит както в сектора на хидроизолационните продукти, така и в нефтохимическия сектор, Novaglass показва непрекъсната тенденция към растеж, превръщайки се в лидер в производството на хидроизолации.

Производствените съоръжения на компанията заемат покрита площ от 11 000 кв.м, в зелен парк от 100 000 кв.м. Висококвалифициран персонал управлява две производствени линии с усъвършенстван дизайн и лаборатория, оборудвана с технологично усъвършенствано оборудване.

Високото ниво на изработка, наред с гъвкавостта и достъпната цена на хидроизолация на покрив, превръщат Novaglas в предпочитана марка от болишинството строителни организации в Европа. Научноизследователската и развойна дейност, проектирането, цялостната техническа помощ – всичко това улесни през 1996 г. сертифицирането на системата за качество на компанията, съгласно стандарта ISO 9001.

Постигайки тази цел, цялата гама от хидроизолационни продукти на Novaglass е в състояние да отговори на всяко изискване в различните сфери на приложение, включително като хидроизолация за плосък покрив. Гамата от сглобяеми мембрани NOVAGLASS включва едно семейство от еластомерен тип и едно от пластомерен тип.

Еластомерните мембрани са хидроизолационна смес в дестилиран битум, модифициран с термопластични еластомери (SBS и SIS). В средата на покритието е вложен нетъкан полиестер или подсилен носител от фибростъкло. Грамажът и видът на армировката, повърхностното покритие и техническите характеристики на хидроизолационната смес отличават различните продукти.

Пластомерните мембрани се изработват с хидроизолационен компонент в дестилиран битум, модифициран с пластомери (полиолефинови наситени полимери като APP -PAO-EPR и др.). Те имат подходящи подсилвания от чист полиестер,армиран слой с фибростъкло или композит в средата.

При пластомерните мембрани теглото и вида на армировката, повърхностното покритие и техническите характеристики на хидроизолационната смес идентифицират различните продукти. Изграденият с такава хидроизолация плосък покрив се издава с 10-годишна гаранция.

NOVAFLEX е пластомерна хидроизолационна мембрана, използвана от фирмата ни при хидроизолация на покриви с конкурентни цени. Тя е индустриално произведена с непрекъснат процес чрез импрегниране на армировката с хидроизолационна смес от дестилиран битум, модифициран с наситени полиолефинови полимери.

Горната страна на филма е обработена с антиадхезивен пясък, от аморфен характер (посипка), а долната е покрита с термотопим полиолефинов дифлам. Оформянето на листа, праволинейността, размерната и повърхностната равномерност се постигат чрез горещо каландриране, като масата е в течно състояние.

Защо да се обърнете към нас?

От качеството на хидроизолацията зависи здравината на цялата покривна конструкция и това е особено валидно за покривите на жилищните блокове. Не чакайте течовете да ви принудят да действате по спешност, защото в този случай ремонтите са много по-сложни и скъпи. Свържете се навреме с нашия екип за изграждане на хидроизолация на плосък бетонен покрив на блок.

При тази операция извършваме значителен брой ремонтни работи, като на всеки процес се обръща нужното внимание. При монтаж на хидроизолация на скатен покрив основата се почиства и се грундира с битумен грунд. Това допълнително ще защити бетонната плоча от проникване на влага през тавана в случай на течове.

Ще ви предложим най-добрата оферта за хидроизолация на покрив, като в цената на ремонта са включени всички необходими ремонтни дейности. Техният брой и вид се определя от моментното състояние на покривната конструкция. Така например при наличие на покривни язви, те се отстраняват, преди да се пристъпи към залепване на битумната изолация.

Ремонтите се извършват в срока, който е предварително договорен с клиента. Работим експедитивно, но и максимално отговорно, за да постигнем качеството, което клиентите ни очакват от нас. Нашата услуга, свързана с полагане на хидроизолация на плоски покриви, е с много изгодна цена. Това е една от причините да сме изключително търсени от частни собственици и големи корпоративни клиенти.

Използвайте още днес опциите за контакт, поместени на сайта ни, за да получите оферта за висококачествен покривен ремонт!