Skip to content

Измазване на комин

измазване на комин

Услугата измазване на комин може да се разглежда както като самостоятелна ремонтна операция, така и като част от всеки покривен ремонт. Полагането на влагоустойчива мазилка не само защитава димоотвода от разрушаване, но и придава завършен и естетичен вид на покрива. Цената на тази услуга е твърде изгодна, за да отлагате във времето измазването на комините.

Защо е важно коминът да бъде измазан?

Коминът е изключително важна част от сградната инсталация, особено в къщите, които се отопляват на твърдо гориво. Това съоръжение е функционално дори в сгради, които се отопляват по друг начин. Комините много често се използват като отдушник за домашната абсорбационна и вентилационна система.

За да функционира правилно коминът трябва да бъде измазан. Този ключов детайл от покривната конструкция е постоянно изложен на агресивното въздействие на околната среда. Тъй като отворът му сочи нагоре, във вътрешността на комина лесно прониква вода. В комбинация с ниските температури през зимата и топлината, преминаваща през вътрешността на комина, много често се образува конденз.

Кондензът води до втвърдяване и слепване на саждите, образувани в процес на горенето. Понякога налепите стават толкова дебели, че запушват напълно димоотвода. В този случай тягата ще намалее драстично и пушекът няма да успее да излезе навън, а ще се върне обратно във вътрешните помещения. Тази ситуация е не само неприятна, но и изключително опасна, тъй като рискът от запалване на саждите и пожар е много голям.

За да не изпадате в подобна ситуация, е важно да потърсите навреме добра строителна фирма, която ще ви предложи висококачествено измазване на комин на достъпна цена. При нужда върху външните стени на комина може да се положи изолация, която ще предотврати появата на конденз. Измазаните комини се нуждаят от почистване много по-рядко, така че няма да похарчите, а ще спестите пари в дългосрочен план.

Потърсете ни

Не отлагайте важните ремонти. Консултирайте се с нашият екип за повече информация.

Адрес

София, България

НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН ЗАПИТВАНЕ ЗА ОГЛЕД

Спрете навреме разрушаването на комина!

От професионално измазване се нуждаят най-вече комините на старите къщи, които по правило са иззидани с обикновени керамични тухли. Този материал не може да функционира дълго на открито, ако е оставен без качествена защита. Мазилката изпълнява ролята на защитна обвивка, която не позволява на влагата да достигне тухлата и да я разруши.

Неправилно измазаният димоотвод също не е застрахован от рушене. Много собственици смятат, че могат да се справят с тази операция сами, използвайки неподходящи материали или неправилни техники при тяхното полагане. Тези ремонти са кратковременно решение, поради което обикновено се повтарят в началото на всеки следващ отоплителен сезон.

Ние ви предлагаме външно измазване на комин, изпълнено по всички правила на съвременното строителство. Преди да пристъпим към фактическата работа, премахваме старателно остатъците от стара мазилка. Това гарантира здраво залепване на новата външна облицовка върху оголената тухлена стена.

За да осигурим здрава връзка между мазилката и комина, винаги грундираме тухлената стена, преди да пристъпим към измазването. Грундът е материал, чиято роля често се пренебрегва от стопаните, независимо дали става въпрос за измазване на вътрешна стена или полагане на подова замазка. Грундирането има за цел да повиши адхезията на основата, затова е толкова важно за качеството на крайния резултат.

Самото измазване на комин на къща се прави с помощта на специални строителни смеси, предназначени да послужат като външна облицовка. Това е особено важно, защото обикновените мазилки са неустойчиви на влага и резки температурни промени. За по-добро свързване на пластовете мазилка, може да се положи мрежа от фибростъкло. Тя придава допълнителна якост и помага да се избегне появата на пукнатини.

Финалният етап от операцията по измазване на външен комин може да включва нанасянето на слой водно стъкло като последен пласт върху мазилката. Този материал има свойството да изпълнява великолепно функцията на запечатка и е съвместим с всички видове мазилки. За да избегнете ненужните разходи за нови ремонти на комина, препоръчваме на върха му да бъде инсталирана шапка.