Skip to content

Монтаж и поставяне на битумни керемиди

Монтаж и поставяне на битумни керемиди

Често основният покривен ремонт включва смяна на покривното покритие с изцяло нов като структура и визия материал. Една от най-търсените ни услуги е монтаж на битумни керемиди, при която традиционната керамична керемида се заменя от битумна тип „Пчелна пита” или „Боброва опашка”. Операцията включва специфичен набор от действия, с които сме се постарали да ви запознаем в дълбочина.

Особености, свързани с полагането на битумни керемиди

В качеството на покривно покритие се използват много видове материали, един от които е битумната керемида. Това е лесен за полагане материал с превъзходна визия, който все повече собственици на сгради избират. Освен всичко останало, битумните покрития притежават отлични шумопоглъщащи свойства, лесно прикриват някои дефекти в релефа на покрива и се монтират добре на покриви със сложен релеф.

Подмяната на традиционното покривно покритие с битумни керемиди изисква специфични методи на монтаж. Това означава, че ремонтът трябва да се направи професионално от бригада, която не просто има опит с материала, но и познава отлично особеностите на всички видове скатни покриви.

Експертните ни познания и дългогодишен опит ни позволяват да изберем най-качественото покритие, за да можем да предоставим гаранция за ремонта на своите клиенти. Наясно сме и с всички тънкости на монтажа, с които в най-общи линии ще запознаем и вас, бъдещите ни клиенти, за да знаете какво да очаквате.

Има няколко особености при монтажа на битумна покривна настилка, например:

Плътна обрешетка

Тъй като меките керемиди се отличават с прилична гъвкавост и ниско тегло, те са много лесни за инсталиране и подходящи всеки покрив. Именно поради тази гъвкавост обаче, преди монтаж на битумни керемиди е необходимо да се направи плътна покривна конструкция, така наречената „обрешетка”. За целта се използват няколко материала: влагоустойчив шперплат, кантирани дъски или OSB-3.

Препоръчително е преди монтажа на битумното покритие, основата да се третира със специално антисептично средство. Това значително ще повиши експлоатационния живот на покрива, тъй като ще предотврати гниенето на дървения материал. Някои материали се продават предварително обработени срещу разрушителни процеси вследствие на продължителния контакт с влагата.

Полагане на хидроизолация и маркиране на линиите на монтажа

Както при всички видове покривни материали, и при монтаж на битумни керемиди, чиято цена е доста разумна, е необходимо да се положи покривно фолио. Това е специална паропропускаща и хидроизолационна мембрана, която защитава таванските помещения от течове, в случай на повреда на битумната покривка.

Препоръчва се също полагане на топлоизолационен слой, което може да стане успоредно с монтажа на керемидите, както и след него, като се използва вътрешното пространство на покрива. Топлоизолацията е особено необходима в случай, че сградата има мансарда, която се обитава постоянно. Целта е да се ограничат топлинните загуби през зимата и да се осигурят по-комфортни условия на живот по време на летните горещини.

За да се монтират равномерно керемидите от битум, върху дървената конструкция се маркират хоризонтални и вертикални линии с помощта на строителен маркер. Тези линии са необходими в качеството им на водачи, тъй като битумните листове са малки по размер и не могат да бъдат монтирани равномерно само „на око“.

Температура на въздуха

Операцията по монтиране на битумни керемиди трябва да се извършва при положителни температури на въздуха, като препоръчителната температура е от 15⁰ C и по-висока. Ако монтажът се извършва при температура от +5⁰ C или по-ниска, е необходимо платната, които ще се монтират, да се нагреят със строителен сешоар. Останалите листове трябва да се съхраняват в топло помещение и да се изнасят само при необходимост.

Климатичните условия следва да бъдат благоприятни както за битумната настилка, така и за изолационната мембрана. Поради тази причина, компанията ни не поема ангажименти за изпълнението на такъв тип ремонти през зимата и преходните сезони. Спазването на всички условия за правилен монтаж ни позволява да гарантираме високото качество на ремонта.

Закрепване на битумната керемида

Инсталирането на битумните настилки се извършва с помощта на поцинковани пирони или специални самонарезни винтове. Също така, в някои труднодостъпни места и по ръбовете на фугите, за закрепване се използва специално предназначен за тази цел битумен мастик (по-рядко строително лепило).

Фиксирането на отделните листове се прави стъпаловидно чрез припокриване, за да се защитят от влиянията на околната среда местата на пробиване. Компанията ни работи с руски самозалепващи покрития тип пчелна пита или боброва опашка. Качеството на материалите, както и методите на тяхното инсталиране са се доказали във времето като рентабилни.

Потърсете ни

Не отлагайте важните ремонти. Консултирайте се с нашият екип за повече информация.

Адрес

София, България

НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН ЗАПИТВАНЕ ЗА ОГЛЕД

Защо квалификацията на изпълнителя на ремонта е от огромно значение?

Покривните ремонти, свързани със слагане на битумни керемиди, изискват висока строителна квалификация. Докато препокриването на керемидени покриви може да се извърши самостоятелно от собствениците, то полагането на битумна настилка трябва да се извърши от професионален екип.

Не се заблуждавайте, че запознавайки се с основните моменти, сте придобили  уменията и опита, които ние трупаме от години. Решавайки да се заемете сами с операцията по поставяне на битумни керемиди пчелна пита, с идеята да си спестите пари, вие не само компрометирате здравината на вашия покрив, но и застрашавате своето имущество в подпокривните помещения. Рискувате също така да изгубите комфорта, с който сте свикнали, докато ни потърсите, за да поправим вашите грешки.

Какво представлява битумната керемида?

Меката покривна настилка от битум е един от все по-често търсените варианти за покриване на покриви. Този материал има някои технически характеристики, които го отличават от останалите опции, предлагани на пазара. При качествена инсталация на битумни керемиди и професионално поставяне, такъв покрив ще издържи повече от 50 години (35 години е гаранционният срок на производителя).

Заслужава си да обърнем специално внимание на химичния състав и технологията на производство на битумната керемида. Тя се произвежда чрез послойно, горещо пресоване на модифициран битум със синтетична или фибростъклена основа. Издържа на външни температури от минус 60⁰ С до плюс 115⁰ С и е отличен покривен материал, предлаган в широка гама от цветове.

Керемидите се произвеждат под формата на отделни листове, чиято повърхност може да бъде различна като цвят и рисунък. Многослойната структура е основна характеристика на покривния материал. Тя включва най-малко три слоя: основа от фибростъкло, самозалепващ битумен слой и външен декоративен слой, който обикновено е с минерално покритие.

Предимства на битумния покрив

Заслужава си да ни потърсите за професионално поставяне на битумни керемиди – услуга, която предлагаме на конкурентна цена. Този вид покривен материал има редица предимства, на които можете да се насладите при правилно изграждане на покривното съоръжение и при компетентен избор на подходящия продукт.

Плюсовете на битумния покрив включват:

  • Естетика: материалът се предлага в огромно разнообразие от цветове и форми, така че покривът да бъде красиво допълнение към фасадата на сградата;
  • Отлична звукоизолация: Много често клиентите ни наемат за поставяне на битумни керемиди именно заради отличните звукопоглъщащи и звукоизолиращи свойства на покритието. В качеството си на звукоизолация, битумната настилка превъзхожда всички останали материали;
  • Изключено е лавинообразното падане на снежни маси. Битумните покриви са защитени от смъкване на големи количества сняг, което означава, че периметърът около сградата е безопасен за пешеходци и автомобили. Улуците също са застраховани от сериозни повреди;
  • Подходящ за най-сложните покривни конструкции. Битумната керемида е един от най-добрите варианти за покриване на изключително сложни покриви като куполните, например. За да се осигури стабилност на покрива от битумни керемиди пчелна пита, преди монтаж трябва да се изчисли възможният минимален ъгъл на наклон: по правило той е 12 °;
  • Дълъг експлоатационен живот. Битумният покрив е с период на експлоатация около 50 години, при условие, че е избран качествен материал и са спазени всички изисквания за правилно инсталиране;
  • Лекота на монтажа. Благодарение на адхезивния слой, битумът се монтира лесно и е също толкова удобен, когато трябва да се ремонтират отделни участъци.

Именно лекотата на полагане ни дава възможност при използване на битумни керемиди да предложим атрактивни цени за монтаж. Пазарът предлага огромно разнообразие от покрития на основата на битум, включително доста достъпни, бюджетни решения. Компанията ни предпочита да работи с устойчив на агресивна среда руски материал, заради отличното съотношение качество-цена при него.

Не се колебайте да ни потърсите за професионален монтаж на битумни керемиди пчелна пита, ако сте взели решението да промените настилката на вашето покривно съоръжение. Изберете надежден строител, който изпълнява качествено и експедитивно всякакви покривни ремонти, включително такива с повишена сложност. Цената на услугата отговаря напълно на качеството на нейното изпълнение.